Klímabarát

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Klímakeresztrejtvény kerületi lakosoknak

    

Az Újbuda Újság XXX. évfolyama 10. számában (2020. május 20.) a klímaváltozás témájában közzétett keresztrejtvény megfejtése:

Karbonsemlegesség

  

A karbonsemlegesség a kibocsátott szén-dioxid (vagy az üvegházhatású gázok szén-dioxid egyenértékben kifejezett értéke), illetve a légkörből kivont és szénelnyelőkben (például a talaj, az erdők vagy az óceánok) tárolt szén-dioxid mennyisége között kialakult egyensúly.

  

A nulla nettó szén-dioxid-kibocsátás elérése érdekében a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátást szénmegkötéssel (a szén-dioxid légkörből való eltávolításával, majd eltárolásával) kell ellensúlyozni.

  

A keresztrejtvényre összesen 56 megfejtés érkezett be.

Az első tíz beküldő nyereménye 1-1 ajándékkönyv (Zöld Filozófia, szerző Roger Scruton), a további megfejtőké pedig 1-1 db energiatakarékos LED izzó.

 

A részvételüket ezúton is köszönjük!

  

Újbuda Önkormányzata

LEGFRISSEBB
×

Klímatudatos Újbuda kisfilm  

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.