Klímabarát

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Klímakeresztrejtvény kerületi lakosoknak

    

Az Újbuda Újság XXX. évfolyama 10. számában (2020. május 20.) a klímaváltozás témájában közzétett keresztrejtvény megfejtése:

Karbonsemlegesség

  

A karbonsemlegesség a kibocsátott szén-dioxid (vagy az üvegházhatású gázok szén-dioxid egyenértékben kifejezett értéke), illetve a légkörből kivont és szénelnyelőkben (például a talaj, az erdők vagy az óceánok) tárolt szén-dioxid mennyisége között kialakult egyensúly.

  

A nulla nettó szén-dioxid-kibocsátás elérése érdekében a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátást szénmegkötéssel (a szén-dioxid légkörből való eltávolításával, majd eltárolásával) kell ellensúlyozni.

  

A keresztrejtvényre összesen 56 megfejtés érkezett be.

Az első tíz beküldő nyereménye 1-1 ajándékkönyv (Zöld Filozófia, szerző Roger Scruton), a további megfejtőké pedig 1-1 db energiatakarékos LED izzó.

 

A részvételüket ezúton is köszönjük!

  

Újbuda Önkormányzata

LEGFRISSEBB
×

A körforgásos gazdaságról  

Az Európai Bizottság 2019 decemberében mutatta be Az európai zöld megállapodás című stratégiai dokumentumot, amelyben kijelölte a kontinens számára javasolt átállás főbb elemeit és kezdeti ütemtervét annak érdekében, hogy 2050-re Európa legyen a világ első karbonsemleges, fenntartható gazdasági rendszerrel rendelkező kontinense.