Klímabarát

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Állatok Világnapja alkalmából rajzpályázat és multimédiás verseny általános iskolások számára (2019. október-november)

Az Állatok Világnapja jeles nap alkalmából 2019. október 04. napon a kerületi általános iskolákban „Hogyan hat Földünk állatvilágára a klímaváltozás?” témában pályázati felhívást hirdettünk.

    

A verseny keretében a 4., 5. és 6. évfolyamos tanulók egyénileg vagy akár csoportosan pályamunkáikban (tabló vagy leporelló) a klímaváltozásnak kitett állatfajokat mutattak be, valamint fejezték ki érzékenységüket az állatok klímaváltozás hatására megváltozott életmódja iránt.

  

Mindemellett a tanulók csoportjai „Veletek zöldül Újbuda - Mit tehetünk a klímaváltozás ellen?” témában multimédiás prezentációkat is készítettek, amelyekben a közvetlen lakókörnyezetük környezetbaráttá tételét képzelték el, benne az állatvilág megváltozott, de már javított életfeltételeiről.

 

Az alkotások kiállítására és ünnepélyes eredményhirdetésére, valamint a multimédiás versenyre egy zsűri előtt a Kerület Hetén (2019. november 14.) került sor az Önkormányzat dísztermében. Mi felnőttek a tanulók színvonalas és kreatív alkotásaiból azt a következtetést tudjuk levonni, hogy a gyerekek is időszerűnek érzik a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaival szembeni hatékony intézkedések meghozatalát össztársadalmi szinten a jövő generációi érdekében.

 

Megvalósult a KEHOP – 1.2.1 – 18 – 2018 – 00001 számú, Helyi Klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán című projekt keretében