Klímabarát

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

3. Klímakeresztrejtvény megfejtése

Az Újbuda Újság XXXI. évfolyama 12. számában (2021. június 16.) megjelent 3. klímakeresztrejtvény megfejtése

Klímatudatos Újbuda

   

Újbuda Önkormányzata elkötelezett a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklése mellett.

A 1217/2021. (IX.23.) XI. ÖK Testületi határozatában elfogadott Újbuda Klímastratégiája felvázolja azokat a célokat, és a célok eléréséhez szükséges intézkedéseket, amelyek következetes megvalósításával elérhetjük a kerület üvegházhatású gázkibocsátásának 2030-ra a 2018-as érték 20%-kal, 2050-re pedig 40%-kal történő csökkenését, és hosszútávon biztosíthatjuk a kerület lakóinak az egészséges és vonzó környezetet, az épített és természeti értékek megóvását, valamint a környezet- és klímatudatos kerületfejlődést.

   

A keresztrejtvényre összesen 138 helyes megfejtés érkezett be.

Az első tíz beküldő nyereménye 1-1 db ajándékkönyv (Zöld Filozófia, szerző: Roger Scruton vagy Ökológiai lábnyom és fenntarthatatlanság, szerkesztő: Horváth Balázs).

A további megfejtők pedig 3-3 db energiatakarékos LED izzóban részesültek.

A részvételüket ezúton is köszönjük!

Újbuda Önkormányzata

LEGFRISSEBB
×

Klímatudatos Újbuda kisfilm  

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.